Десислава Иванчева: Не са ми светели ръцете, парите не бяха в мен, а в колата

Десислава Иванчева: Не са ми светели ръцете, парите на бяха в мен, а в колата
Десислава Иванчева: Не са ми светели ръцете, парите на бяха в мен, а в колата / БГНЕС

Не са ми светели ръцете. Това каза кметицата на „Младост” Десислава Иванчева, която беше доведена в съдебната зала за заседанието по гледането на мярката й, предаде репортер на БГНЕС.

Иванчева беше доведена заедно със зам.-кмета на „Младост” Биляна Петрова и двете говориха зад стъклената преграда в съдебната зала.

Според Иванчева е имало заговор. "Парите на бяха в мен. Бяха в колата. Бяха под седалката", крещеше Иванчева през стъклото.

Иванчева беше доведена заедно със зам.-кмета на „Младост” Биляна Петрова.
Иванчева беше доведена заедно със зам.-кмета на „Младост” Биляна Петрова. / БГНЕС

Тя показа и лист с написан на него текст. Ръцете ми не светеха като елха. Светна отстрани. Това идва от листа, на който писах показания, каза Иванчева и обясни, че човекът, който стои зад акцията срещу нея е някой си Румен Р.

„Казват, че сигналът е подаден от "Ваклин груп", обяви Иванчева, викайки през стъклото.

„Казват, че сигналът е подаден от "Ваклин груп", обяви Иванчева, викайки през стъклото.
„Казват, че сигналът е подаден от "Ваклин груп", обяви Иванчева, викайки през стъклото. / БГНЕС

По-рано днес прокуратурата поиска постоянен арест за Иванчева, Петрова, както и за бившия кмет на „Младост” Петко Дюлгеров. Повдигнати са им обвинения по чл. 302а НК – подкуп в особено големи размери.

В прокуратурата не е разпоредена и не се извършва каквато и да е проверка на действията на наблюдаващите прокурори и разследващите органи по досъдебното производство, по което обвиняема е кметът на Район Младост – Столична Община - Десислава Иванчева, уточниха още от държавното обвинение.

„Няма документ за разрешение от съда за белязване на парите. Поне на нас не ни е предоставен такъв документ“, заяви Мариана Тодорова, адвокат на Петко Дюлгеров.

Тя обясни, че по делото има протоколи, с които са предадени от свидетеля Ваклин пари на следователи по делото. На 17 април са върнати пак обратно парите на него.

„Има документ, че с протокол свидетел, който е член на комисията е върнал парите на свидетеля на Ваклин“, каза адвокат Тодорова. По думите й на нейния клиент са му обещали, че ако даде определени показания, ще бъде освободен. „Както виждате не се е случило“, коментира тя.

„Светналите ръце като коледна елха е мечтата на прокуратурата за весела и хубава Нова година, но това няма отношение към фактите по делото“, каза Марин Марковски, който е адвокат на Десислава Иванчева. /БГНЕС